Bolbomen

Onderstaand vindt u meerdere soorten bolbomen en bomen op stam in verschillende soorten en afmetingen. Buiten de door ons gekweekte soorten kunnen wij u ook nog andere soorten bolvormen aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bolacacia (Robinia ps. Umbraculifera)
De Bolacacia is uitermate geschikt in een kleine tuin, omdat hij elk jaar in het voorjaar terug gesnoeid kan worden. Hierdoor blijft de bol zijn compacte vorm behouden. De Bolacacia heeft frisgroene bladeren en wordt door ons op verschillende hoogtes gekweekt.

Bolacacia 1Bolacacia 2

Bolcatalpa (Catalpa binoides ‘Nana’)
De Bolcatalpa, ook wel Boltrompetboom genoemd, wordt niet groot en heeft frisgroene, grote, hartvormige bladeren. De Bolcatalpa blijft het mooiste door hem elk voorjaar terug te snoeien (knotten). Hierdoor blijft hij zijn mooie compacte vorm behouden.

Bolplataan (Platanus ‘Alphens Globe’)
De Bolplataan heeft een mooie ronde kroon met bladeren van ongeveer 9-14 cm doorsnede. Deze bladeren kleuren in de herfst van groen naar geel/bruin. De Bolplataan kan terug gesnoeid worden in de herfst, maar het is ook mogelijk om dit pas in het voorjaar te doen. Hij past op elke grondsoort en is leverbaar vanaf 180 cm stamhoogte, tot een stamhoogte van 240 cm.

Platanus Alphen's Globe3Platanus Alphen's Globe 4

Bolesdoorn (Aces plat. Globosum)
De Bolesdoorn kan een hoogte bereiken tot 6 meter en is bladverliezend. Het blad van de esdoorn heeft een doorsnede van 10-20 cm en is bruin/rood gekleurd in het voorjaar. In het najaar verkleurd het blad naar diepgroen. Door het dichte bladerdak is de Bolesdoorn uitermate geschikt als natuurlijke parasol in uw tuin. Wij kweken de Bolesdoorns op vrijwel elke hoogte, beginnende op een hoogte van 60 cm.