Sierbomen

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment sierbomen en laanbomen. Bent u op zoek naar een andere sierboom dan hieronder genoemd, neem dan gerust contact met ons op.

Amberboom (Liquidambar styraciflua)
De amberboom staat bekend om het mooie gevormde blad, maar vooral om zijn herfstkleur. Het blad wordt goudgeel tot purperrood. Deze boom groeit vrijwel op alle grondsoorten.

Liquidambar blad herfst

Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba)
De Japanse notenboom is een bladverliezende boom met een grijsbruine stam en een zeer opvallend waaiervormig blad. Deze bladeren staan in bundels van 3-5 bijeen, en hebben een ingesneden top. In de herfst verkleurt het blad van groen naar opvallend goud/geel. De Ginkgo is zeer resistent tegen luchtvervuiling, en groeit vrijwel op alle grondsoorten.

Spaanse aak of veldesdoorn (Acer Campestre)
De Acer Campestre is ongelijk vertakt, waardoor elke vorm mogelijk is. In het voorjaar is het blad roodachtig, maar wordt al vrij snel donkergroen. Hij groeit vrijwel op elke grondsoort.

Sierappel (Malus Red Sentinel)
De Malus Red Sentinel is de meest bekende van alle sierappels. Het is een snelgroeiende slanke boom waarvan het blad vrij groot en glanzend groen is. De bloemen verbloeien van roze naar wit. De sierlijke appeltjes zijn helder rood ongeveer 2 tot 2.5 cm en blijven tot januari zeker aan de boom hangen.De sierappeltjes worden vaak gebruikt in kerststukjes.

DaksierappelDaksierappel

Knotwilg (Salix alba)
De knotwilg is een snelgroeiende wilg met een ovale kroon en geelbruine tot grijze stam. De bladeren hebben een groen tot grijsgroene kleur. Groeit goed op elke grondsoort. Knotwilgen kunnen elk jaar gesnoeit worden, maar verdragen ook mindere snoei (bijvoorbeeld om de 2-3 jaar). Ideaal als afrastering langs een slootkant of langs een Paardenbak. Onze knotwilgen zijn geknot op 180-200 cm.
Naast deze gewone groene wilg bestaat ons assortiment ook nog uit de Salix alba ‘Chermesina’ (gele wilg) en de Salix ‘Sepulcralis Chrysocoma’ (Treurwilg).

Salix alba 1Salix alba

Noorse Esdoorn (Acer Platanoides Royal Red)
Het blad van deze noorse esdoorn is purperrood gekleurd. De kroon van deze boom welke een hoogte van 15 meter kan bereiken is breed kegelvormig. Deze boom heeft geringe bodemeisen en is goed windbestendig.

Acer platanoides Royal redAcer platanoides Royal red 1

Gevlekte Noorse Esdoorn (Acer Platanoides Drummondii)
Het blad van deze esdoorn is groen met een brede regelmatige wit/gele rand. Deze boom heeft een matige groei van 8 tot 15 meter. Deze boom is een echte blikvanger.

Acer platanoides drummondiiAcer Platanoides Drumondii blad

Rode Beuk (Fagus Sylvatica Atropunicea)
Het blad van deze donker rode beuk verkleurd in de winter naar bruin, en behoud deze bladeren tot in het voorjaar. Daarom wordt deze rode beuk ook vaak gebruikt als haagplant. De rode beuk prefereert een goede doorlatende niet te natte humusrijke bodem en heeft een gladde grijsachtige schors. Deze rode beuk wordt door ons standaard geleverd met een draadkluid omdat zij geleverd als wortelgoed matig tot slecht aanslaan.

Lijsterbes (Sorbus Joseph Rock)
De Sorbus Joseph Rock is een kleine opgaande boom met een piramidale en vooral compacte kroonvorm. Het geveerde bijzonder mooie blad verkleurd van oranjerood tot bloedrood. In de nazomer verschijnen er crémekleurige vruchten welke in een later stadium verkleuren naar Ambergeel. Deze boom houd van een betere tuingrond met een goede losse structuur.

Lijsterbes/Meelbes (Sorbus Aria Magnifica)
De Sorbus Aria Magnifica groeit op jeugdige leeftijd slank en kegelvormig. Bij het volwassen worden groeit hij meer breed-eivormig. Het blad van deze boom is vrij groot, en is aan de bovenkant glimmend groen en aan de onderzijde viltig en sneeuwwit. Hij bloeit cremewit, waarna er kleine oranjerode vruchten ontstaan.
Deze boom kan gebruikt worden in kleine tuinen, maar hij wordt ook veel gebruikt langs openbare straten, lanen en opritten omdat hij goed verhardingen kan verdragen.

Sorbus aria Magnifica