Leibomen

De takken van onze leibomen zijn door middel van een bamboerek uitgebogen tot een plat vlak. Het rek kan, indien gewenst, enkele jaren na het planten worden verwijderd.
Onze leibomen hebben standaard een bamboerek van 180 cm breed en 150 cm hoog met in totaal 5 liggers. Mocht u een andere maat bamboerek willen, dan is dit ook mogelijk! De leibomen kunnen op elke gewenste hoogte geleid worden (zoals op onderstaande foto te zien is zelfs vanaf 20 cm hoogte).

Tilia cordata laag geleid

Leilinde (Tilia europea Pallida)
De leilinde is de bekendste leiboom die je tegenwoordig in vele tuinen ziet. Deze leilinde groeit geleidelijk aan het bamboerek dicht, waardoor deze boom mooi als afscherming in uw tuin te gebruiken is. Er zijn meerdere soorten/type lindes welke ook uitstekend als leilinde gebruikt kunnen worden, voor de mogelijkheden hierover kunt u bij ons informeren.

Leiplataan (Platanus Acerifolia)
De plataan heeft mooi groot frisgroen blad van ongeveer 15-25 cm. Door dit vrij grote blad duurt het niet lang voordat het bamboerek volledig dichtgegroeit is.

Platanus Acerifolia

Leibeuk (Carpinus Betules)
De leibeuk is geschikt als natuurlijke afscheiding, maar houdt u er rekening mee dat deze beperkt bladhoudend is. De Carpinus betulus heeft in de zomer lichtgroen, klein (6-8 cm), gerimpeld blad en in de winter bruin blad.Deze boom groeit vrij langzaam maar heeft door zijn vrij dichte vertakking al snel een vol leirek.

LeibeukLeibeuk 1Blad leibeuk

Leiprunus (Prunus Ceracifera Nigra)
De leiprunus bloeit roze in april, en heeft een ovaal tot eirond rood/bruin blad van ongeveer 8 cm groot. Ook de takken blijven in de winter een mooi rode kleur behouden. Deze leibomen zullen een blikvanger voor uw tuin zijn, en geeft een mooie natuurlijke afscherming.

LeiprunusBlad Prunus