Dakbomen

Bij onze dakbomen worden de takken horizontaal geleid d.m.v. bamboestokken zodat er een natuurlijk dak onstaat. De bladeren van deze dakbomen geven aangename schaduw in uw tuin of op uw terras. De bamboestokken kunnen eventueel enkele jaren na de aanplant verwijderd worden, maar ons advies is om dit pas te doen nadat de liggers een dikte van ongeveer 3 à 5 cm hebben.

Dakplataan (Platanus Acerifolia)
De dakplataan is de meest bekende dakboom. Door zijn grote, hardgroene bladeren vormt zich al snel een natuurlijk bladerdak. Onze dakplatanen worden geleid op een hoogte vanaf 200 cm tot een hoogte van 260 cm. Hier tussen zijn alle opties mogelijk!

Dakplataan 15

Dakbeuk (Carpinus Betules)
De Carpinus Betules heeft een klein, ribbelig, groen blad welke in het najaar verkleurd naar donkerbruin. Deze soort groeit vrij langzaam, maar is snel dicht vertakt. Hierdoor heeft u al vrij snel een dicht gegroeid bladerdak. Deze soort is ook te leveren als leiboom en wordt vaak gebruikt als haagplant. De dakbeuk is leverbaar met een dakhoogte van 200-240 cm.

Blad leibeuk

Daksierappel (Malus Red Sentinel)
De daksierappel heeft bij het uitlopen een bronskleurig blad welke later verkleurd naar groen met een lichtrode bladsteel. De bloesem van deze sierappel is eerst roze, maar verkleurd later naar wit.
De appeltjes die na de bloei ontstaan hebben een kersachtige rode kleur welke vaak tot in de winter aan de boom blijven hangen. Deze boom heeft in het voorjaar zijn prachtige bloesem, en in het najaar zijn felrode appeltjes waardoor hij in het hele jaar een ” lust” voor het oog is.
Verkrijgbaar op een dakhoogte van 200 tot 240 cm.

Daksierappel 22Daksierappel 21

Dakprunus (Prunus Ceracifera Nigra)
De dakprunus (Rodekerspruim) bloeit roze in april en heeft een rood/bruin blad. De takken blijven in de winter een mooi rode kleur behouden. Gekweekt met een dakhoogte van 220 tot 240 cm.

Dakprunus 25